Laatste nieuws

05 maart 2021

Biatlon en corona: hoe pakt Fros dit aan?  

We gaan er geen doekjes om winden: corona is er nog steeds en veiligheid is dan ook onze hoogste prioriteit. We geven jullie graag mee hoe wij dit aanpakken zodanig jij je hier alvast geen zorgen meer over hoeft te maken!  

 

-zaterdag 24 april 2021: Fros Biatlon Antwerpen (Herentals) – individuele proef  

Individuele start – om de 2 minuten start er een nieuwe deelnemer 

 

-zaterdag 8 mei 2021: Fros Biatlon Oost-Vlaanderen (Gent) - massastart  

Waves van max. 20 personen, aan de hand van startvakken die op voldoende afstand van elkaar liggen. 

 

-zaterdag 26 juni 2021: Fros Biatlon Vlaams-Brabant (Hofstade) – ploegproef, in ploegen van 3 personen  

Individuele start – om de 2 minuten start er een nieuwe ploeg van 3 personen 

 

-zaterdag 10 juli 2021: Fros Biatlon Limburg (Genk) – ploegproef, in ploegen van 2 personen  

Waves van max. 20 ploegen, aan de hand van startvakken die op voldoende afstand van elkaar liggen. 

 

-zaterdag 21 augustus 2021: Fros Biatlon West-Vlaanderen (Brugge) – aflossing, in ploegen van 2 personen  Waves van max. 20 personen, aan de hand van startvakken die op voldoende afstand van elkaar liggen. 

 

Iedere deelnemer of ploeg krijgt z’n eigen schietbaan en wapen toegewezen, dat na iedere wedstrijd ontsmet wordt, aan de hand van ontsmettingsmiddelen en een UV-sterilisator voor de wapens. 

 

Kan de wedstrijd toch niet doorgaan, wanneer de op dat ogenblik geldende coronamaatregelen het niet toelaten? Dan krijg jij je inschrijvingsgeld integraal teruggestort op jouw rekening. 

04 maart 2021

Start schiettrainingen bij heropstart sportsector 

Iedere deelnemer aan de wedstrijden van de Fros Biatlon kan zich voorbereiden via schiettrainingen in de buurt van zijn / haar woonplaats en/of via schietinitiaties op de wedstrijddag zelf. Bij inschrijving kan je aangeven of je al dan niet wenst deel te nemen aan deze schiettrainingen. 

Hopelijk krijgt de sportsector spoedig weer groen licht om te heropstarten en kan Fros de data en locaties van deze schiettrainingen communiceren!  

Optreden Gene Thomas op Fros Biatlon Vlaams-Brabant

28 januari 2021 

Op zaterdag 26 juni treedt zanger Gene Thomas op tijdens de Fros Biatlon in Vlaams-Brabant (Hofstade). Tussen 14u00 en 15u00 kan u genieten van z’n bekende en minder bekende songs en maakt hij tijd voor een foto en handtekening.  

Dit optreden is gratis voor deelnemers aan de Fros Biatlon Vlaams-Brabant. Supporters (vanaf 10 jaar) betalen een inkomkaart aan €10. 

Via het Vlaams kampioenschap Fros Biatlon naar het Belgisch kampioenschap 

21 januari 2021 

Wanneer jij aan minstens 3 van de 5 manches deelneemt, kom je in aanmerking voor het eindklassement en kan jij bekroond worden tot ‘Vlaams Kampioen Fros Biatlon’! De top 8 van het mannen-, vrouwen- en jongerenklassement mag zich opmaken voor het Belgisch kampioenschap Biatlon, op zondag 14 november in Elsenborn, waar de top 8 van ieder klassement uit Vlaanderen en Wallonië strijden om de Belgische titel! 

Via Metallooks naar 20 schietbanen op Fros Biatlon 

14 januari 2021 

Het bedrijf Metallooks, van zaakvoerder en sportschutter Sander De Belder, bouwde in 2019 een gloednieuwe biatlonwand voor de wedstrijden van Fros Biatlon. Met Metallooks als partner voor de Fros Biatlon kan de schietzone uitbreiden naar maar liefst 20 wedstrijdbanen! 

Meer info over het bedrijf Metallooks kan je terugvinden via www.metallooks.be.